top of page

Egyedi fellapozódó ponyvakapu beépítése speciális környezetbe


Mire elég 300 m2? Nemzetközi futballmérkőzés lebonyolítására még nem alkalmas, de egy ekkora területtel sokan elégedettek lennének, ha családi házat kellene rá építeni és ebből a területből még egy tágas kertre is futná a gyerekeknek és a kiskutyának.

De egy ekkora felület lezárására mégis milyen választ adhat az egyedi kaputechnika?

Feladat:

Adott egy 21 m x14 m-es keresztmetszetű ipari csarnok, melyben minimalizálni szükséges a szálló por átterjedését egyik térrészből a másikba oly módon, hogy ezen a lezáráson üzemszerűen közlekedni is szükséges, tehát „felfalazni” nem lehet.

Megoldás:

Talán meglepő, de a teljes nyílás lezárása egyetlen kapuval is lehetséges lenne, azonban mérlegelve az épület kínálta statikai adottságokat és az áthaladási igényeket, a Megrendelő egy kompromisszumos, de bölcs megoldást választott: a közlekedésre nem használt felületen acélszerkezetű fix lezárást, a fennmaradón pedig mozgatható lezárást alkalmazott.

A tartószerkezetek megerősítése után így kerülhet telepítésre egy 12.500x14.000 mm-es konstrukciós méretű fellapozódó ponyvakapu, mely 12.000x12.300 mm szabad áthaladó nyílásméretet biztosít nemcsak az ipari padlón mozgatott terhek számára, de a híddaru áthaladásának biztosítására is.

A fix lezárások fölött lágy szalagfüggöny biztosítja a légmozgással szállított por feltartóztatását és egyben a daru áteresztését.

fellapozódó ponyvakapu

Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page