top of page

Felújítás

 

 

Egy berendezés élettartamát nagymértékben befolyásolják a felhasználási körülmények, a futott üzemóra szám, valamint a ráfordított karbantartás mértéke és minősége.

Az alábbi ábra egy átlagos gépjármű fenntartási költségeit mutatja teljes élettartama alatt (pirossal jelölve az átlagos fenntartási költség):

Jól láthatóak az egyes nagyszervizek időpontjai és az, hogy a munkaórák számának növekedésével milyen mértékben emelkednek a ráfordítások. 

 

A meghibásodási valószínűség - az idő előrehaladtával - összességében kedvezőtlenül változik: a konstrukciós/tervezési vagy összeszerelési hibákból származó problémák bekövetkezési valószínűsége csökken ugyan (pirossal), de jelen van a rendszerben a véletlenszerű meghibásodás valószínűsége (zölddel) és elkerülhetetlenül növekszik a megtett üzemidővel arányban az elhasználódásból származó (sárgával) meghibásodások száma.

A tulajdonos/üzemeltető érdeke a ráfordítások alacsony szinten tartása. Ezt elérheti reaktív hibajavításokkal, megelőző jellegű karbantartásokkal. De mi történik a ráfordítások drasztikus emelkedésekor, amikor már nem megoldás a karbantartás és a rendszeres szervizelés?

Ezen a ponton:

  • A szerviz túl sokba kerül

  • A karbantartás már nem takarít meg költséget

  • Új berendezés vásárlása az eddigieket is meghaladó költségeket emésztene fel

 

Kell lennie kompromisszumos megoldásnak a szerviz és az új termék vásárlása között: ez az, amit a GATE Engineering kínál a felújítással.

 

bottom of page