top of page

Hangárkapu

 

A hangárkapu tökéletes megoldást kínál a repülés, a hajózás, a bányászat, és egyéb olyan ipari területeken, ahol szükséges a nagy nyitási méret. Fontos szempont, hogy az adott vállalkozás semmilyen tevékenységét ne korlátozza a kapu nagysága. Ekkora méretű kapuk már speciális kapunak számítanak, melyek gyártását a GATE Csoporton belül a GATE Engineering végzi.

A hangárkapu tökéletes megoldást kínál pl. acéliparban, a vaskohászatban, szóró- és festék üzemekben, újrahasznosító üzemekben, erőművekben, hulladékkezelő létesítményekben, hajógyári dokkokban, illetve a legnépszerűbb felhasznális területen, a repülőgép hangárokban. Ezen ipari kaputechnika területeken szükséges a nagy nyitási méret. Fontos szempont, hogy az adott vállalkozás semmilyen tevékenységét ne korlátozza a kapu nagysága. Ekkora méretű kapuk már speciális kapunak számítanak, melyek gyártását a GATE Csoporton belül a GATE Engineering végzi.

Ipari kaputechnika
Egyedi, speciális megoldású kapuk többnyire a hangárkapuk, óriáskapuk is. Óriáskapukat hangárokra, nagy belmagasságú terekre, híddarut használó építményekbe tervezünk, telepítünk, szervizelünk. Ezek, a robosztus szerkezetek megbízhatóan dolgoznak minden körülmények között a megfelelő karbantartás mellett.

Egy ipari kapu szemszögéből igen fontos a kapu jó szigetelőképessége, mely által a felhasználó energiát, ezáltal pénzt takaríthat meg. Ez a fajta nyílászáró magas minőségű anyagokból készül, robosztus szerkezetű, ezáltal rendkívül jól terhelhető, valamint sokkal ellenállóbb, mint egy általános kapu. A nagy mennyiségű áruk mozgatása gyors, könnyű biztosítása is fontos szempont. A könnyű kezelhetőségük mellett kiváló szélteherállók, valamint extrém hőmérséklet tartományban is működésképesek. Az ipari kapu megfelel a legszigorúbb szabványoknak. Változatos kinézetével, egyedi kialakításával a hangárkapu harmonikusan illeszkedik a kiválasztott helyszínen. 

A hangárkapu üzembiztos, azonban elengedhetetlen a rendszeres karbantartása annak érdekében, hogy kiküszöbölhetőek legyenek a kopásból eredő hibák. A karbantartás hiánya miatt gyorsan romolhat állapotuk, ami baleset forrása lehet. A rendszeres karbantartás során megelőzhető az elektromos, valamint mechanikus hibák kialakulása a kaputechnikai berendezések esetén, elkerülhetők a kopásokból eredő problémák. Ipari kaputechnika karbantartási szolgáltatásunkban egyénre szabott szerviz-csomagokat ajánlunk. Szakembereink felmérése alapján teszünk javaslatot, hogy milyen gyakorisággal végeztessék el a karbantartásokat. Figyelembe vesszük a megbízó által megjelölt eszközök állapotát, a használat gyakoriságát és a vonatkozó jogszabályokat is!

hangarkapu.jpg
Toló hangárkapu

Megtalálható általában repülőgép hangárokban. Ezek extra széles, magas kapuk, melyek lehetővé teszik például a merevszárnyú repülőgépek manőverezés nélküli gyors ki-, beállását, amíg a gépek gördülése is akadálytalan a talajba ágyazott sínrendszernek miatt. Rendszeres karbantartásuk nem elhanyagolható.

Mérete, konfigurációja szabadon választható. Anyaga korszerű, energiatakarékos. A hangárkapuk kevés mozgó alkatrésszel működnek, karbantartási igényük is alacsony. Különösen jól alkalmazhatók szeles helyen. A szennyeződések, korrózió, extrém időjárási hatások ellen védelmet nyújtó, robusztus szerkezetek.

Harmonika_hangarkapu.jpg
Felnyíló hangárkapu

Mérete, konfigurációja szabadon választható. Anyaga korszerű, energiatakarékos. A hangárkapuk kevés mozgó alkatrésszel működnek, karbantartási igényük is alacsony. Különösen jól alkalmazhatók szeles helyen. A szennyeződések, korrózió, extrém időjárási hatások ellen védelmet nyújtó, robusztus szerkezetek.

bottom of page