top of page

Kerékrögzítőt fejlesztettünk


Elkészült a saját fejlesztésű kerékékünk, mely a rakodás közbeni elgurulás ellen biztosítja a gépjárművet és erről a biztosításról elektronikus úton jelzést ad a kezelő és felé.

Miért szükséges?

A rakodás közben bekövetkező balesetek egyik oka a helytelenül rögzített gépjármű. A kerékék 84.500 N erővel képes ellenállni a rá nehezedő terhelésnek, az elektronikus visszajelzésnek köszönhetően a rámpa nem is hozható működésbe a használata nélkül.

Miért saját fejlesztés?

Európában 5-6 gyártó - hasonló funkciót ellátó - terméke elérhető. Tanulmányozva azon termékek műszaki jellemzőit és piaci árát arra a következtetésre jutottunk, hogy eljött az ideje egy saját tapasztalaton alapuló termék megtervezésének, mely nélkülözi a - már forgalomban lévő, hasonló funkciójú termékek - hátrányos tulajdonságait és mindezek mellett elérhetőbb árszinten kínálható a biztonságot szem előtt tartó Partnereink számára.

Általában óvakodunk azon termékektől melyek egyszerre csábítanak a kedvező árukkal és mindenkit lefegyverző műszaki tartalmukkal. Esetünkben nem nagyot akartunk ígérni, hanem 2 valós problémát feloldani a termék pozícionálásakor:

1.Valós probléma és leküzdése: Üzembiztosság

Hosszú távon üzembiztos berendezés hóban-fagyban- sárban, ipari körülmények között: ha „jó vastag” anyagból készítjük, a termék nehéz lesz, ha az elektronikai áramköre bonyolult; sérülékeny lesz és nagyobb meghibásodási valószínűséggel fog rendelkezni, ha a szenzor szennyeződésre érzékeny, hamar elhasználódik.

Ezek miatt mi:

  • már meglévő alapokra építkeztünk

  • az összetevőket karbantartás-mentes termékek közül szelektáltuk célirányosan

  • laboratóriumi vizsgálatokkal rendelkező termékek tanúsítványai szavatolják a megbízhatóságot

2.Valós probléma és leküzdése: A termék piaci ára

„A biztonság minden pénzt megér” – mondják sokan, mégis a gyakorlat azt mutatja, hogy a biztonságra fordítandó összegnek van egy képzeletbeli felső határa, ami fölött nem szívesen áldoznak rá a döntéshozók. Ennek megvan a maga logikája. Elengedhetetlen tehát, hogy elérhető árszintre, hozzuk a biztonságérzetünket növelő, ahhoz nagymértékben hozzájáró berendezést, hogy megfontolás tárgyává tehessük a biztonsági kiadások kérdéskörében és a szükséges és ésszerű kiadások körén belül tartsuk azt. Ezek miatt mi:

  • már kifejlesztett, széles körben alkalmazott komponensekből építkeztünk

  • az építőelemeket mérnöki pontossággal választottuk és méreteztük

  • a termék piaci árát úgy határoztuk meg hogy a megfontolandó biztonsági kiadások között ésszerű és életszerű alternatívaként jelenjen meg

További információért keressen minket elérhetőségeinken!

Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page