top of page

Egyedi ipari hanggåtló kapu tervezése, kivitelezése


A kaputechnika terĂŒletĂ©n belĂŒl nagy szĂĄmmal lĂ©teznek olyan megbĂ­zĂĄsok, melyek speciĂĄlis tervezĂ©st igĂ©nyelnek. A GATE Csoport csaknem 30 Ă©ves fennĂĄllĂĄsa alatt sok egyedi ipari kapu elkĂ©pzelĂ©ssel talĂĄlkozott, melyekre mindig igyekezett megtalĂĄlni, illetve lĂ©trehozni a legmegfelelƑbb megoldĂĄst. 2014-ben pedig lĂ©tre jött a GATE Engineering Kft. pont ilyen termĂ©kek tervezĂ©sĂ©nek, kivitelezĂ©sĂ©nek, telepĂ­tĂ©sĂ©nek cĂ©ljĂĄra.

PartnerĂŒnk kĂŒlönleges feladattal bĂ­zott meg minket. HanggĂĄtlĂł kapu tervezĂ©sĂ©n, gyĂĄrtĂĄsĂĄn, valamint telepĂ­tĂ©sĂ©n vagyunk tĂșl. A hanggĂĄtlĂĄs egy lakĂłhĂĄz esetĂ©ben is rendkĂ­vĂŒl fontos. Fontos többek között egĂ©szsĂ©gĂŒgyi szempontbĂłl, regenerĂĄlĂłdĂĄs, pihenĂ©s, valamint a jĂł közĂ©rzet szempontjĂĄbĂłl. Azonban most teljesen mĂĄs szegmensrƑl volt szĂł. AmĂ­g az ĂĄtlag ajtĂł 27-32 dB hanggĂĄtlĂĄssal bĂ­r, egy jobb technikai ajtĂł esetĂ©n ez maximum 42 dB. Jelenlegi ismereteink szerint egĂ©sz EurĂłpĂĄban nincs gyĂĄrtĂł, aki rendelkezne 45 dB-nĂ©l magasabb lĂ©ghanggĂĄtlĂĄsi Ă©rtĂ©kƱ ipari kapu termĂ©kkel. MĂĄrpedig a MegrendelƑnk 49 dB csillapĂ­tĂĄsĂș kapukat igĂ©nyelt kĂ©t 5000x5000 mm-es nyĂ­lĂĄs lezĂĄrĂĄsĂĄra.

Egyedi hanggĂĄtlĂł ipari kapu

Miért a GATE Engineering Kft. végezte ezt a munkåt?

Nagy valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel PartnerĂŒnk is tisztĂĄban volt azzal a tĂ©nnyel, hogy egyedi tervezĂ©sƱ hanggĂĄtlĂł ipari kapura van szĂŒksĂ©ge, mely esetben nem elĂ©g felkeresnie a legközelebbi ipari kapu szakkereskedĂ©st, rĂĄbökni a katalĂłgus egyik kĂ©pĂ©re, illetve megrendelni azt.

Ez a feladat szaktudĂĄst igĂ©nyelt. Tekintve, hogy a decibel-skĂĄla logaritmikus, nem lineĂĄris, Ă­gy nem 10%-kal kellett tĂșlszĂĄrnyalnunk a kereskedelmi forgalomban mĂ©g Ă©ppen elĂ©rhetƑ legnagyobb Ă©rtĂ©ket, hanem jelentƑsen többel. Akusztikai szakmĂ©rnök bevonĂĄsĂĄval, komoly szĂĄmĂ­tĂĄsokkal meglapozva kĂ©szĂŒltek el rekord idƑ alatt a gyĂĄrtmĂĄnytervek, melyet követett a megvalĂłsĂ­tĂĄs.

A nyĂ­lĂĄsokat kĂ©tszĂĄrnyĂș megoldĂĄssal zĂĄrtuk le - megrendelƑi kĂ©rĂ©sre - , mely tovĂĄbb növelte a kihĂ­vĂĄs mĂ©rtĂ©kĂ©t. A kapuszĂĄrnyak egyenkĂ©nt 3,2 tonnĂĄt nyomnak amely önmagĂĄban mutatja a projekt grandiĂłzussĂĄgĂĄt, valamint az alkalmazott töltet tekintĂ©lyes mennyisĂ©gĂ©t. A kapulapok 160 mm szĂ©lesek, a kitöltĂ©s Ă©s a rĂ©tegrend termĂ©szetesen titkos, a GATE Engineering csapatĂĄn kĂ­vĂŒl csak a MegrendelƑ ismerhette meg. MozgatĂĄsukat frekvenciavĂĄltĂłval szabĂĄlyozott, fĂ©kes, csigahajtĂłmƱves motorokkal biztosĂ­tottuk.

A GATE Engineering ismeri az egyedi kaputechnikai, rakodĂĄstechnikai berendezĂ©sek megtervezĂ©sĂ©re, telepĂ­tĂ©sĂ©re, felĂșjĂ­tĂĄsĂĄra szakosodott, Ă­gy minden ezzel kapcsolatos kĂ©rdĂ©st, projektet örömmel fogad! Keressen minket, lĂ©trehozzunk elkĂ©pzelĂ©sĂ©t!


Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
ElƑzƑ bejegyĂ©sek
Kiemelt bejegyzések
ArchĂ­vum
bottom of page