top of page

Egyedi ipari hanggátló kapu tervezése, kivitelezése


A kaputechnika területén belül nagy számmal léteznek olyan megbízások, melyek speciális tervezést igényelnek. A GATE Csoport csaknem 30 éves fennállása alatt sok egyedi ipari kapu elképzeléssel találkozott, melyekre mindig igyekezett megtalálni, illetve létrehozni a legmegfelelőbb megoldást. 2014-ben pedig létre jött a GATE Engineering Kft. pont ilyen termékek tervezésének, kivitelezésének, telepítésének céljára.

Partnerünk különleges feladattal bízott meg minket. Hanggátló kapu tervezésén, gyártásán, valamint telepítésén vagyunk túl. A hanggátlás egy lakóház esetében is rendkívül fontos. Fontos többek között egészségügyi szempontból, regenerálódás, pihenés, valamint a jó közérzet szempontjából. Azonban most teljesen más szegmensről volt szó. Amíg az átlag ajtó 27-32 dB hanggátlással bír, egy jobb technikai ajtó esetén ez maximum 42 dB. Jelenlegi ismereteink szerint egész Európában nincs gyártó, aki rendelkezne 45 dB-nél magasabb léghanggátlási értékű ipari kapu termékkel. Márpedig a Megrendelőnk 49 dB csillapítású kapukat igényelt két 5000x5000 mm-es nyílás lezárására.

Egyedi hanggátló ipari kapu

Miért a GATE Engineering Kft. végezte ezt a munkát?

Nagy valószínűséggel Partnerünk is tisztában volt azzal a ténnyel, hogy egyedi tervezésű hanggátló ipari kapura van szüksége, mely esetben nem elég felkeresnie a legközelebbi ipari kapu szakkereskedést, rábökni a katalógus egyik képére, illetve megrendelni azt.

Ez a feladat szaktudást igényelt. Tekintve, hogy a decibel-skála logaritmikus, nem lineáris, így nem 10%-kal kellett túlszárnyalnunk a kereskedelmi forgalomban még éppen elérhető legnagyobb értéket, hanem jelentősen többel. Akusztikai szakmérnök bevonásával, komoly számításokkal meglapozva készültek el rekord idő alatt a gyártmánytervek, melyet követett a megvalósítás.

A nyílásokat kétszárnyú megoldással zártuk le - megrendelői kérésre - , mely tovább növelte a kihívás mértékét. A kapuszárnyak egyenként 3,2 tonnát nyomnak amely önmagában mutatja a projekt grandiózusságát, valamint az alkalmazott töltet tekintélyes mennyiségét. A kapulapok 160 mm szélesek, a kitöltés és a rétegrend természetesen titkos, a GATE Engineering csapatán kívül csak a Megrendelő ismerhette meg. Mozgatásukat frekvenciaváltóval szabályozott, fékes, csigahajtóműves motorokkal biztosítottuk.

A GATE Engineering ismeri az egyedi kaputechnikai, rakodástechnikai berendezések megtervezésére, telepítésére, felújítására szakosodott, így minden ezzel kapcsolatos kérdést, projektet örömmel fogad! Keressen minket, létrehozzunk elképzelését!


Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page