top of page

A felnyíló portálszerkezet továbbfejlesztése


Mértékadó hangok szerint jobb helyre nem is telepíthettük volna az első felnyíló alumínium-üveg kettős alkotta portálszerkezetünket, mint a budapesti Clark Ádám tér, Széchenyi Lánchíd és Budai Váralagút által közrefogott területe. Az elismerő tekintetek és méltató szavak mellett a legnagyobb visszaigazolás számunkra, hogy jó úton járunk, azok a építész tervezői megkeresések, melyeket ezen a frekventált helyen elhelyezett, attraktív megjelenésű portálszerkezet hozott el számunkra.

Ilyen tervezői megkeresésből vágtunk bele a következő fejlesztésbe: a felnyíló, üvegezett portálszerkezetet mi módon lehetne árnyékolóként, családi házakon való alkalmazásban újraértelmezni? Eleddig Ausztráliában és az Egyesült Államok területén volt szórványosan megtalálható ez az alkalmazási mód, mely rendkívül izgalmas és rengeteg lehetőséget rejt építészeti szempontból, és újító, modern, látványos funkcionalitást felhasználói szempontból.

A horizontálisan osztott, felnyíló alumínium portálszerkezet helyigényei (hagyományos alkalmazásoknál) megfeleltethetőek egy automatizált redőnyszerkezet helyszükségletének, így a helyett, azt kiváltva is beépíthetőek. A keretet tetszőleges burkolóelemmel ellátva az árnyékolás és az épülethomlokzat változatos alkalmazásának lehetőségét hozza el. Olyan árnyékolástechnikák valósíthatóak meg vele, mely régebben elképzelhetetlen volt.

Az automatizált árnyékoló rendszer gond nélkül integrálható meglévő okos otthon rendszerekbe, de saját ökoszisztéma is kialakítható vele érintőképernyős vezérelhetőséggel, vagy párosítható az összes ismert hangvezérelt okos eszköz asszisztens rendszerével (pl. Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Homepod stb…)

Az elkövetkező hetek a tervrajzok véglegesítésével és az első DEMO-szerkezet megépítésével fognak telni, melynek mérföldköveiről folyamatosan hírt adunk majd oldalainkon. Hasonló elképzelés esetén bátran keressen minket elérhetőségeinken!

Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page