top of page

Két speciális nyílászáró tervezése, gyártása T nyílás lezárására - fellapozódó kapu, óriás úszókapu

Új betonüzembe hatalmas, híddarus T nyílás lezárására kért ajánlatot Partnerünk speciális nyílászáró tervezésre, gyártásra. Alapos helyszíni felmérés után műszaki csapatunk a T nyílás felső részére, a darupálya útjába modulos szekciókból álló, PVC ponyvás fellapozódó kapu ajánlatát adta merevítő szelvényekkel, kültéri kivitelben. A lefedendő nyílás 2 x 28.400x2.750 mm volt. A T nyílás alsó részére is speciális nyílászáró került, egy óriás úszókapu.


Ha speciális nyílászáró akkor GATE Engineering

speciális nyílászáró

Fellapozódó kapu

A fellapozódó Megapack kapu, melyet ajánlottunk olyan nagyméretű ipari nyíláslezárás, amelyet képesek vagyunk adaptálni a híddaruk geometriájához, valamint közlekedési űrszelvényéhez. Ezeket a nyílászárókat úgy tervezték, hogy magas szintű biztonságot, valamint védelmet nyújtsanak a változó időjárás viszontagságaival szemben, emellett könnyű hozzáférést biztosítsanak a nagyméretű berendezésekhez.

A fellapozódó kapu általában több panelből áll, amelyek egy sínrendszer mentén összecsukhatók. Ez széles nyílást tesz lehetővé, amelybe nagy daruk, illetve egyéb berendezések is beférnek, miközben zárt állapotban továbbra is biztonságos, időjárásálló zárást biztosít. Még extrém nyílásszélesség esetén is kiváló, Class 2 (450Pa, ~96km/h szél) besorolású szélterheléssel, légnyomáskülönbséggel szembeni ellenállóképességet garantál a két poliészter erősített PVC paláston belül elhelyezett rácsos tartó merevítésnek köszönhetően. A fegyverzeten belül kialakított légrés biztosítja a kapu hőszigetelő karakterét. A megengedett légnyomáskülönbséget meghaladó időjárási körülmények előfordulása esetén a kapu szélérzékelővel bővíthető, mellyel automatizált módon biztosítható a kapu önvédelmi mechanizmusa.

A kapulap mozgatását többszörös szövésű, jelentősen túlméretezett hevederek végzik. A felcsévélést nagy forgatónyomatékú, elektromechanikus fékkel ellátott csigahajtóművek végzik: tengelyenként minimum 2 db.

Ez a speciális nyílászáró nagymértékben testreszabható méret, alak, szín, egyedi megjelenés tekintetében (termék logó, felirat elhelyezése a ponyván). Hosszú élettartamú, energiatakarékos, minimális szakszerű, rendszeres karbantartás mellett pedig magasfokú megbízhatóságot garantál.

Egyedi tervezésű / gyártású egyszárnyú óriás úszókapu

A T nyílás 4000 mm széles és – nem tévedés - 7600 mm magas alsó részére egyedi tervezésű, illetve gyártású, egyszárnyú, automatizált, hőszigetelt, kültéri ipari úszókaput ajánlottunk. A tervezés során ügyeltünk rá, hogy a közel két emelet magas kapu maradéktalanul megfeleljen a szabványban előírt méretezési, illetve biztonsági elvárásoknak, különösen a viharszélből származó erőhatásoknak történő megfelelést.

A kapu fedéssel zár a kapu függőleges - vízszintes záróéleinél: az átfedések kefe- és EPDM-gumitömítéssel záródnak, melyek biztosítják a légcsere lassítását a működési hézagokban.

A kapuszerkezet úszó-rendszerű, azaz a mozgás a nyílás mellett elhelyezett, betonozott, álló görgőcsoportok, továbbá mozgó C-sín kapcsolódásával valósul meg annak érdekében, hogy a nyílásban esetlegesen lehulló törmelékdarabok ne akadályozhassák a kapu működését. A brutális méretű / tömegű kapu úszó-rendszerű megvalósítása egyedülállónak mondható, mivel a szilárdsági szempontoknak történő megfelelés nagyfokú felkészültséget kíván meg tervezőjétől.

A különleges, óriás úszókapu üzembiztos mozgatásáról láncáttételen keresztül csigakerekes hajtómű gondoskodik, melyet frekvenciaváltón keresztül üzemeltetünk. A meghajtómotor beépített fékkel rendelkezik, így a szabvány biztonsági előírásainak megfelelően kapu bárhol, bármikor megállítható. A kapu hajtómotorja rozsdamentes burkolat alatt került elhelyezésre.

Az egyedi tervezés, valamint gyártás a GATE Engineering szakterülete. Amennyiben ilyen speciális nyílászáró beépítését tervezi, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal! A GATE Csoport 35 éves szakmai tapasztalata a biztosíték a precíz, költséghatékony, energiatakarékos, tökéletesen működő ipari nyílászárókra.

Commentaires


Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page