top of page

Felfelé lapozódó, automatizált panoráma portál tervezése és kivitelezése


A kaputechnika szerteágazó területén sok esetben merül fel komplex megoldásra szoruló kérdés. A GATE Engineering pontosan azért alakult, hogy megfelelő ötletekkel, egyedi berendezésekkel álljon elő ilyen esetekben. A GATE Csoport 28 éves szakmai tapasztalata és kaputechnika, rakodástechnika és tűzvédelem területén tevékenykedő cégei kiváló támogatást nyújtanak a tökéletes megoldások kialakításában. Minden kaput egyedileg tervezünk precíz matematikai számításokkal, hogy a megfelelő kiegyensúlyozást meghatározhassuk és a biztonsági valamint egyedi követelményeknek maximálisan megfeleltessük.

GATE Engineering - Egyedi nyílászáró

Partnerünk izgalmas kihívással keresett meg minket a kaputechnika területéről. Korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk egy új portálszerkezet ötletéről. A Clark Ádám téren épülő hotel részére öt darab körülbelül 3000x6000 mm-es nyílás lefedésére kértek olyan speciális ajánlatot, amelyben fontos szempont volt a felület nyithatósága, valaint nyitott állapotban ne vegyen el a nyílás körüli hasznos területből.

A GATE Engineering által tervezett, illetve ajánlott kapu egy horizontálisan osztott, felfelé lapozódó, automatizált panoráma portál lett, mely nyitott állapotban árnyékolóként vagy ereszként is funkcionálhat.

Ajánlatunk alapján a kapulap váza hegesztett zártszelvény, 2x4 mm vastag ragasztott üveglappal borítva. A keret felülete galvanizált, a kívánt RAL színre festett. A kapulapokat erős, csapágyazott forgáspontok rögzítik egymáshoz. A mozgatás feszített sodronyköteleken keresztül történik a megvezető lábban. Az összes kapu minimálisan 0,5 kPa légnyomási értéknek van megfeleltetve. (Wind Load Class 2, EN12424, ~96-100 km/h-s szélsebességnek megfelelő érték). A megfelelő légzárást több felületen gumitömítések biztosítják. Zárhatósága megoldható tolóretesszel, vagy elektromosan működtetett reteszkapcsolóval. A zárt/nyitott állapotról a kapuautomatika visszajelzést tud küldeni a épületfelügyeleti rendszer részére.

Automata portálszerkezet - GATE Engineering

A kapu automatizálása erős, ipari tengelyvégi hajtóművel, kézi kulcsos kapcsolós működtetéssel ellátott. A hajtómű integrált zuhanás gátlóval ellátott, 3x400VAC működtető feszültség, mikroprocesszoros vezérlőáramkör, encoderes végállás kapcsolás jellemzi.

A kapu minden tekintetben megfelel az EN13241- 1:2003+A1:2011 előírásainak és a hatályos magyar- továbbá európai uniós jogszabályoknak, szabványoknak, direktíváknak.

A kapu működése tesztüzemben a videon tekinthető meg. A kapuk telepítése után természetesen bemutatjuk a már kész munkát. A GATE Engineering továbbra is a legtökéletesebb kaputechnikai megoldásokra törekszik és újabb kihívások elé nézve!

Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page