top of page

Speciális nyílászáró tervezése, gyártása, telepítése

Érdeklődőink már talán megszokhatták, hogy a GATE Engineering keresi a különleges, kihívásnak számító projekteket. Mottónk szerint nálunk a standardon túl kezdődik a hazai pálya. Így történt ez jelen esetben is, hiszen egy magyarországi nagyvállalat bízta meg szakembereinket technológiai fázist kiegészítő, speciális nyílászáró tervezésével, gyártásával, valamint telepítésével.

Speciális nyílászáró - saválló kapu
Speciális nyílászáró - saválló kapu

Probléma

Szakembereink helyszíni bejárása, a jelenlegi berendezés szemrevételezése, valamint Partnerünk tájékoztatása alapján adtunk ajánlatot speciális nyílászáró tervezésére, gyártására, kivitelezésére.

Többféle problémára kellett megoldást találnunk, többek között arra, hogy megakadályozzuk a kémhatások keveredését; megfelelő ajtótömítések kerüljenek beépítésre, melyek alkalmasak a helyiségek kémhatásának elviselésére; statikailag szilárd konstrukció kialakítása; pontos pozícióérzékelő jelzések adása a központi vezérlésnek, hogy kikerülhetőek legyenek az ütközések és további károkozás.


Megoldás

Megoldásként ajánlottu


k az ajtószárnyak, valamint a működtető munkahenger rögzítési pontjainak megerősítését új acélkeret építésével, amely a telepítendő, új ajtólapok tokjaként is szolgál. A conveyor pálya miatt ellehetetlenülő, nem teljesen zárt kialakítás miatt alaktartás érdekében a tok kikötése-kimerevtése szükséges a berendezés többi – statikailag szilárd – eleméhez.

A munkahegerek vonatkozásában is hasonló teendőket ajánlottunk: rögzítési pontjaikat meg kell erősíteni, a végálláskapcsolókat a rúdszárról el kell távolítani és áthelyezni a szerkezet egy olyan pontjára, mely nem oldahtó kötéssel kapcsolódik az ajtólapokhoz. A pneumatikus energiaellátás továbbra is feltétel az új szerkezethez, azonban teljesítményigénye magasabb kell legyen a jelenleginél.

A folyadékok nemkívánatos térrészbe történő átjutásának megakadályozása érdekében duplázott, kétirányba nyíló ajtólapokat javasloltunk (∑ 4 szárny/ nyílás), ezáltal a vonatkozó ajtólapra indirekt módon felhordott permet ugyanazon térrészbe csorog vissza nyitáskor, mint ahol rákerült. (nem nyílik ajtólap a szomszédos kamrába) Ez természetesen a munkahengerek teljesítményének és/vagy darabszámának növelésével jár, mely a levegőellátó rendszertől többletteljesítményt igényel.

A nyílászárók vezérlését továbbra is conveyorvezérlő logika biztosítaná az ajtóktól kapott engedélyező/tiltó jelek alapján.

Ajtótömítések megválasztásakor lúgálló tömítést szükséges alkalmazni azok tartóssága érdekében.


Partnerünk a munkát megrendelte, mely sikeresen el is készült. Amennyiben hasonló kihívásokkal teli projekttel, speciális


nyílászáró tervezésével, kivitelezésével keresne fel minket, szívesen állunk rendelkezésére. Vegye fel a kapcsolatot a GATE Engineering csapatával!


Kommentare


Kövessen minket!
Kövessen minket!
  • Google+ Classic
  • Facebook Classic
Előző bejegyések
Kiemelt bejegyzések
Archívum
bottom of page